Le Petit Morvan

8
6
Gites.nl logo

Le Petit Morvan is een sfeervol vakantiehuis, gelegen in Avaux aan het uiteinde van een doodlopende weg. Samen met Le Grand Morvan vormt het een ensemble: Les Deux Morvans. Deze naam is niet geheel toevallig gekozen. Niet ver hier vandaan vinden we de 2 hoogste heuvels van de Morvan: de Haut Folin en de Mont Bibracte.
We hebben le Petit Morvan zo compleet mogelijk ingericht. In de woonkamer staat een internet-modem met vaste aansluiting en (helaas onvermijdelijk) WIFI-signaal. Voor huurders die slecht tegen WIFI-straling kunnen: het modem heeft aan de voorzijde een simpele knop waarmee WIFI aan of uit kan worden gezet. De verwarming vindt plaats via een houtkachel en petrotroleumkachels. De houtkachel draagt het Janus-label en heeft een hoog rendement. Het hout voor de kachel wordt uit eigen bos gehaald wat zich aan de achterzijde van het natuurhuisje bevindt.
De slaapkamer beneden grenst aan het zonneterras. Het is er heerlijk slapen: de Morvan kent geen snelwegen en verkeerslawaai bestaat praktisch niet. Ook is er geen lichtvervuiling en is het 's nacht gewoon 'natuurlijk' donker. Wakker worden is ook een voorrecht. Je zit midden in de natuur en wordt gewekt door het opgewekte gefluit van heel veel verschillende vogels. Ook bij het geluid van zachtjes grazende Charolais koeien (van de buurman) is het heerlijk wakker worden. De kippen, ganzen en eenden van de buren komen ook vaak op bezoek. Het terrein is wel geheel omheind zodat ongenood bezoek van ongevederde vrienden zoals de ezels, koeien, schapen en geiten van de buren niet mogelijk is.
Op de begane grond treft u via een schuifpui bij binnenkomst van le Petit Morvan de entree aan. Via de entree komt u via een af te sluiten voordeur binnen in de sfeervolle woonkamer. De woonkamer heeft een nieuwe sfeervolle houtkachel, een zithoek en een eettafel. Via de woonkamer komt u rechtstreeks in de keuken en/of het zonneterras.
Op de bovenverdieping bevinden zich twee grote slaapkamers, de rechter heeft 1 groot tweepersoonsbed van 160 x 200 cm en de linker heeft drie eenpersoonsbedden van elk 90 x 200 cm.

Boekingsinformatie

Ligging le petit morvan

De ligging van "le petit morvan" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.