Beaux Jours

8.5
6
Gites.nl logo

Deze meer dan 200 jaar oude boerderij, met muren van wel 50 cm dik, is gerenoveerd in de oorspronkelijke Bourgondische stijl.
We noemen het……“Beaux Jours”, … een wens aan ieder die hier gaat vertoeven.
Het is een romantisch en idylisch gelegen vakantiehuis, van alle moderne gemakken voorzien. Het van oorsprong oude boerderijtje ligt aan een doodlopende weg in een klein gehucht tegen de heuvel, op loopafstand van het bos. De ligging van het huis biedt een magnifiek panoramisch uitzicht op de omgeving, tot aan de heuvels van natuurpark De Morvan. In de verst kun je Mont Beuvray zien liggen. Vanuit de woonkamer loop je via het terras op het zuiden de riante tuin in waar zon en schaduwplekjes allebei te vinden zijn op het gazon en in de boomgaard. Beaux Jours beslaat de helft van een langgerekte boerderij met een inpandige schuur en achterin de tuin nog een losse stalling met een overdekt terras en een buitendouche. Zo kun je, staande onder de douche, de omringende vallei inkijken waar paarden en koeien grazen
Beaux Jours is het aan alle kanten omgeven door groen, het terras omrand met bloemenborders en ingericht met een grote teakhouten eettafel, stoelen, twee grote parasol, een vaste BBQ en kleine buitenkeuken. Er is voldoende tuinmeubilair om nog verder te kunnen ontspannen. Een natuurlijke zwemplek vindt u op 7 minuten fietsen (Fleury).
Omschrijving interieur
De ruime woonkamer heeft een authentiek balkenplafond, antieke tegels op de vloer en een robuust uit natuursteen opgetrokken open haard, waarvoor een houtkachel is geplaatst. De ruimte bestaat uit een zitgedeelte met 3-zitsbank, 2 loungestoelen, een 2 pers. ”zitje” bij de terrasdeuren en een Franse eethoek. Er is een smart TV (schotelantenne), DVD-speler en er zijn boeken, spelletjes en DVD's. Openslaande deuren naar terras en tuin op het zuiden met kleine buitenkeuken. Direct naast de woonkamer is de keuken met inductiekookplaat, vaatwasser, grote koel/vriescombinatie, combi-magnetron, koffieapparaat, waterkoker, broodrooster en kastruimte. Aansluitend aan de keuken ligt de badkamer met moderne inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.
Op de eerste etage bevindt zich een balustrade, een 2e toilet,
2 ruime slaapkamers voorzien van tweepersoonsbedden en een wastafel (warm/koud water). Op de grootste slaapkamer is het 2-persoonsbed op te delen in 2x 1-persoonsbedden. Daar is voldoende ruimte voor. Extra: een heuse bedstee (140 x 200+)!
Beneden, in de aangrenzende schuur is de voormalige stal. Hier staan 2 fietsen, er is een boiler(150 liter) en een wasmachine.

Boekingsinformatie

Ligging beaux jours

De ligging van "beaux jours" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.