Le Couvent

9.9
14
Gites.nl logo

Le Couvent is een gerestaureerd klooster, op een heuvel in het landelijke dorpje Fieux. Met een bewoonbare oppervlakte van 310m2 op een volledig omheind terrein van 65are, biedt dit vakantiehuis plaats aan 12 tot 14 personen. Het klooster werd volledig gerestaureerd met behoud van de prachtig hoge plafonds, de pastorieramen met luiken en dikke natuurstenen muren waardoor het in de zomer koel blijft. Ook in het voor-en najaar is het zalig in Le Couvent, met zijn centrale verwarming, gezellige pellet-en houtkachel, plus verwarmd zwembad.
Er zijn 6 slaapkamers, 5 moderne badkamers, een volledig ingerichte keuken en aparte eetkamer met TV, een winterliving met TV en zomerliving met pool, soccer en bibliotheek. Verder is het vakantiehuis uitgerust met wifi in alle kamers, een gamma aan elektrische keukenapparaten, Amerikaanse koelkast met vriesruimte, afwas-, was-en droogmachine.
Vanaf het 11x5m grote privé-zwembad met zonneterras en luxueuze ligstoelen heb je uitzicht op de wijdse omgeving. Bij helder weer zie je zelfs de Pyreneeën. Onder de 2 oude kastanjebomen is er een groot schaduwrijk terras nabij de eetkamer met aperitiefsalon, houten tuinmeubels onder een prieel, BBQ en pingpong tafel. Sfeerverlichting is voorzien zowel op het terras als in het zwembad.
Verblijven in Le Couvent is genieten van de charmes van de omgeving en rust in de natuur. Echter slechts een steenworp verwijderd van gezellige dorpjes met de typische marktjes, monumenten en sportieve activiteiten van de Lot-et-Garonne of Gers. Ook de bruisende steden zoals Agen, Toulouse en Bordeaux zijn vlot bereikbaar.
Omschrijving van de kamers:
De woning heeft 6 slaapkamers: 2 op het gelijkvloers en 4 op de eerste verdieping.
Beneden zijn er 2 slaapkamers; De eerste beschikt over twee 1-persoonsboxsprings die omgebouwd kunnen worden tot een 2-persoonsbed(1.8x2.0m). Deze slaapkamer beschikt over een aparte badkamer met douche, lavabo en toilet. Slaapkamer 2 heeft een dubbel bed en-suite badkamer met douche en lavabo. Op het gelijkvloers is er ook nog een apart toilet.
Slaapkamer 3 beschikt over een 2-persoonsbed en een en-suite badkamer (toilet, lavabo en douche). De kamer heeft ook een slaapzetel die wordt omgebouwd bij een bezetting van meer dan 12 personen of op aanvraag. Deze slaapzetel is geschikt voor max.2 kinderen kleiner dan 1,6m.
Slaapkamer 4 heeft een 2-persoonsbed, klein bureau en een en-suite badkamer (toilet, lavabo, douche en vrijstaand bad).
De 2 overige slaapkamers op de eerste verdieping (beiden met 2 enkele bedden) delen een badkamer met douche en 2 lavabo's. Ze beschikken ook over een apart toilet.
Een kinderbed en kinderstoel zijn beschikbaar en worden gedekt op aanvraag.

Boekingsinformatie

Ligging le couvent

De ligging van "le couvent" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.